🎥 Net niet voor Rune Herregodts in de Dauphiné: vluchter wordt in slotmeters nog ingehaald door peloton

🎥 Net niet voor Rune Herregodts in de Dauphiné: vluchter wordt in slotmeters nog ingehaald door peloton
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rune Herregodts heeft net niet de openingsetappe in de Dauphiné kunnen winnen. De Belg werd in de slotmeters nog ingehaald door Christophe Laporte in de sprint.

De Giro werd de voorbije weken al geteisterd door regenweer en ook et Critérium du Dauphiné ontsnapte er niet aan in de openingsetappe. Dat zorgde al voor enkele valpartijen, met Ethan Hayter als grootste slachtoffer. Hij moest opgeven. 

Een groep van vijf renners, met daarbij de drie Belgen Van Moer, Herregodts en Van Den Bossche bouwden een voorsprong van net geen drie minuten uit. Op het heuvelachtige parcours spatte de vlucht langzaamaan uit elkaar. 

Net niet voor Herregodts

Van Moer, Herregodts en de Fransman Godon bleef over, op het laatste klimmetje van de dag liet Herregodts zijn laatste metgezel Godon achter en dook de afdaling in met een kleine voorsprong. 

Herregodts behield altijd een kleine voorsprong op het peloton en dook de slotkilometer in met 7 seconden voorsprong. Herregodts sneuvelde op zo'n 10 meter van de meet, Christophe Laporte snelde hem nog net voorbij.

Herregodts strandde uiteindelijk op de derde plaats, Maxim Van Gils werd nog mooi vijfde. Laporte is ook de eerste leider in deze Dauphiné. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties