Na de ingreep voor hartritmestoornissen: Belgisch talent van Lotto Dstny hangt op 22ste zijn fiets al aan de haak

Na de ingreep voor hartritmestoornissen: Belgisch talent van Lotto Dstny hangt op 22ste zijn fiets al aan de haak
Foto: © photonews

Met hartritmestoornissen kan je niet voorzichtig genoeg omgaan. Een Belgisch talent van Lotto Dstny redeneerde ook op die manier. Het werd uiteindelijk datgene wat tot een vroeg einde van zijn carrière heeft geleid.

Lotto Dstny heeft het nieuws de wereld in gestuurd dat Branko Huys, een 22-jarige renner uit de opleidingsploeg, stopt met koersen. "Eind vorig jaar onderging ik een ablatie aan het hart, een ingreep om hartritmestoornissen op te lossen", begint de Waastmunsternaar zijn verhaal op de webstek van zijn ploeg.

"Zonder die operatie zou ik ook perfect verder kunnen sporten, maar om optimaal te presteren, koos ik ervoor om de ingreep toch te laten uitvoeren. Nadien voelde ik me nooit meer echt top op de fiets. Er werd me gezegd dat het met verloop van tijd beter zou gaan, maar die beterschap is er nog steeds niet."

Een spijtige zaak. "Daarom nam ik zelf de beslissing om te stoppen. Uiteraard is het jammer dat ik mijn fiets aan de haak moet hangen, maar ik ben lang niet de enige renner die door medische problemen of valpartijen moet stoppen", weet de liefhebber van de Italiaanse cultuur.

Een vroegtijdig afscheid aan de wielerwereld is dus een feit. "Helaas moet ik het wielrennen vaarwel zeggen, maar ongetwijfeld komen er nieuwe uitdagingen op mijn pad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties