Remco Evenepoel zegt nog eens waar het op staat over zijn prestaties in Zwitserland en hoe emotioneel het was

Remco Evenepoel zegt nog eens waar het op staat over zijn prestaties in Zwitserland en hoe emotioneel het was
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Om prestaties te leveren was Remco Evenepoel naar Zwitserland getrokken. Het werd heel emotioneel uiteindelijk, veel meer dan vooraf gedacht kon worden.

Dat had uiteraard alles te maken met de dood van Gino Mäder en werd de vorige dagen ook regelmatig aangehaald in interviews. Op sociale media blikt Remco Evenepoel nog eens terug op de Ronde van Zwitserland. Op de laatste dag heeft de Belgische tijdritkampioen naar eigen zeggen nog eens alles gegeven.

"Ik ben trots dat ik het podim haal na een moeilijke en emotionele week." Een verwijzing naar zijn derde plek in het eindklassement, de wisselvallige indruk die in de bergritten en uiteraard alle emoties die er na de fatale val van Mäder bij kwamen kijken.

Hem na dat tragische voorval eren, deed Evenepoel door de eerstvolgende rit te winnen. Evenepoel verlaat Zwitserland dus niet met lege handen. "Het is nu tijd om terug huiswaarts te reizen voor de Belgische kampioenschappen!" Zowel het BK tijdrijden als het BK op de weg staan op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties