📷 Massale val in de Tour de France leidt tot chaos en neutralisatie: Belgische smaakmaker en klassementsrenners betrokken

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
📷 Massale val in de Tour de France leidt tot chaos en neutralisatie: Belgische smaakmaker en klassementsrenners betrokken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 14e rit in de Tour de France is door een zware val ontsierd. De organisatie neutraliseerde meteen de koers, want overal lagen er renners op de grond en in de gracht. Net voor 14 uur ging de 14e rit opnieuw verder.

Antonio Pedrero was het zwaarste slachtoffer en moest door een ziekenwagen worden afgevoerd. Ook Adrien Petit van Intermarché-Circus-Wanty bleef lang liggen, maar de bloeding aan zijn been werd gestelpt en hij kon weer verder.

Maxim Van Gils, in de rit eerder 2e en voor de val opnieuw bedrijvig, was ook een van de slachtoffers, maar kon ondanks schaafwonden verder. Ook Frederik Frison moest geholpen worden, maar ook hij kon verder. 

Ook waren er enkele klassementsrenners betrokken. Jai Hindley had enkele verwondingen en ook Tom Pidcock had assistentie nodig. Louis Meintjes had dan weer minder geluk. Hij liep een gebroken sleutelbeen op en zo verdween de nummer 13 uit de Tour. 

Jonas Vingegaard werd opgehouden, maar kon rechtblijven en meteen zijn tocht verderzetten. Tadej Pogacar ondervond geen last van de val. Die gebeurde net na hem. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties