Het mag niet verbazen: Thomas De Gendt heeft pasklare oplossing klaar voor groot probleem uit het wielrennen

Het mag niet verbazen: Thomas De Gendt heeft pasklare oplossing klaar voor groot probleem uit het wielrennen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft in het wielrennen al vele watertjes doorzwommen. Hij kent de grote problemen en komt nu ook met een oplossing om alvast één euvel te verhelpen.

Het begon eigenlijk met een tweet van CPA-voorzitter Adam Hansen over een beeld van de Tour voor de vrouwen, waarbij een motard één van de rensters een zetje geeft om door te kunnen. "Ik geniet van het kijken naar de Tour de France Femmes, maar in welke wereld is het toegestaan dat een motard een renster opzij duwt?"

"Als je niet veilig kunt passeren, passeer dan niet", vervolgt Hansen zijn betoog. "Er is een betere opvoeding nodig voor sommige van onze motorrijders." Zijn vroegere ploegmaat Thomas De Gendt lanceerde meteen een ideetje: "Misschien moeten we eens nadenken over 'no pass zones'."

"Als de organisatoren weten dat het op een klim of weg te nauw is om te passeren, dan moet die weg als rood aangeduid worden op de kaart en mogen voertuigen niet passeren. Je kan het begin en het einde van die zone aangeven", argumenteert de renner van Lotto Dstny zijn standpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties