Door dezelfde val als die van Remco Evenepoel: rappe man van Belgische WorldTour-ploeg moet het WK vergeten

Door dezelfde val als die van Remco Evenepoel: rappe man van Belgische WorldTour-ploeg moet het WK vergeten
Foto: © photonews

Jammer nieuws voor de renner zelf en voor het WK. Net als Remco Evenepoel ten val was gekomen in de Clasica San Sebastian na de officieuze start, was dat ook het geval voor Biniam Girmay. Die moet als gevolg hiervan het WK missen.

Girmay was er dan ook erger aan toe dan Evenepoel. Terwijl laatstgenoemde de wedstrijd zelfs nog won, zou de Eritreeër van Intermarché-Circus-Wanty de eendagskoers niet uitrijden. Onderzoek in het ziekenhuis bracht gelukkig geen breuken aan het licht.

Aan de valpartij aan meer dan 60 kilometer per uur heeft de ex-winnaar van Gent-Wevelgem wel kneuzingen en pijn aan de heup overgehouden. Dat houdt hem weg van het WK, kondigt zijn Belgische ploeg aan. Girmay reageert ook zelf: "Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld om forfait te geven voor dit WK".

Girmay had er in de winter nog één van zijn hoofddoelen van gemaakt. "Ik had een goed gevoel na de Tour, maar mijn valpartij in de Clasica San Sebastien bezorgde me te veel pijn om aan het WK te kunnen deelnemen. Mijn prioriteit is nu de genezing van mijn blessures en dan de voorbereiding van het laatste deel van het seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties