Fysieke problemen voor bronzen Tadej Pogacar na de finish: "Een van mijn zwaarste koersen ooit"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Fysieke problemen voor bronzen Tadej Pogacar na de finish: "Een van mijn zwaarste koersen ooit"
Foto: © photonews

Tadej Pogacar is na een zwaar WK 3e geëindigd. Hij moest heel diep gaan en viel na de wedstrijd bijna flauw. Een dokter moest komen en hij werd weggeleid.

Tijdens de wedstrijd was Tadej Pogacar voortdurend voorin te zien. Ook was hij mee toen de finale definitief begonnen was en hij samen met Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Mads Pedersen achter Alberto Bettiol reed. 

Pogacar had al snel door dat van der Poel de sterkste was en dan ging hij voor zilver. "Maar ik was de minste van de 3, want ik kon op de klimmetjes niet van hen wegrijden. Ze waren te kort. Ik besloot dan maar om zoveel mogelijk energie te sparen", zei hij bij Sporza

Uiteindelijk pakte Pogacar brons, maar hij was daar heel diep voor geweest. "Het was een van de hardste koersen die ik ooit heb gereden. Het was echt waanzinnig. Tot 70 kilometer van het einde heb ik wel genoten, daarna was het afzien tot de finish", was hij duidelijk.

Na de podiumceremonie bleek ook dat de Sloveen heel diep was gegaan. In de mixed zone zag hij er heel bleekjes uit en tijdens de interviews werd hij opeens onwel. Een dokter moest erbij komen en hij werd weggeleid. Voor alle duidelijkheid: Pogacar verloor nooit het bewustzijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties