Absolute toptransfer voor Lidl-Trek, ook aanwinsten voor Astana en Q36.5

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Absolute toptransfer voor Lidl-Trek, ook aanwinsten voor Astana en Q36.5
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lidl-Trek heeft zich met Tao Geoghegan Hart versterkt. De voormalige Giro-winnaar tekende voor 3 jaar. Ide Schelling trekt dan weer naar Astana, terwijl Giacomo Nizzolo naar Q36.5 trekt.

Voor de transferperiode waren er al geruchten over een mogelijke transfer van Tao Geoghegan Hart. Die werden bevestigd en Hart trekt na 7 jaar INEOS Grenadiers naar Lidl-Trek, de ploeg met Jasper Stuyven, Thibau Nys, Edward Theuns en Otto Vergaerde. Hij tekende voor 3 jaar. 

Hart won in 2020 de Giro en ziet zich nog steeds als groteronderijder. In de voorbije Giro wou hij een goed klassement rijden, maar een zware val dwong hem tot de opgave. Hij trekt naar Lidl-Trek om opnieuw grote rondes te winnen. "Ik wil elke wedstrijd winnen waar ik aan de start sta", klonk het op de website van zijn nieuwe team strijdvaardig. 

Ook Astana heeft een nieuwe aanwinst beet. Ide Schelling vertrekt na 4 jaar bij BORA-hansgrohe en gaat voor het team van Alexander Vinokourov rijden. De Nederlandse klimmer tekende voor 2 jaar en won dit jaar een rit in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Slovenië. 

Giacomo Nizzolo trekt dan weer naar Q36.5, het team met onder meer Tom Devriendt. De voormalige Europese kampioen tekende voor 2 seizoenen bij het procontinentale team. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties