Nieuwe plannen van Mark Cavendish aangekondigd na stranden Tour-recorddroom, al is een ferme nuance op zijn plaats

Nieuwe plannen van Mark Cavendish aangekondigd na stranden Tour-recorddroom, al is een ferme nuance op zijn plaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat absolute record in de Tour is dan wel (voorlopig?) niet voor hem, Cav blijft na zijn val niet bij de pakken zitten. De Ronde van Turkije deed een aankondiging, maar moest die later nuanceren.

Mark Cavendish en Eddy Merckx delen het recordaantal Tourritzeges met elkaar. Na zijn tweede plaats in Bordeaux dit jaar, leek de Brit rijp om alleen recordhouder te worden. Een dag later zat zijn Tour erop door een valpartij. Omdat Cavendish had aangekondigd dat dit zijn laatste jaar is, betekent dat in principe het einde van de recorddroom.

Bij zijn ploeg Astana Qazaqstan zouden ze hem proberen te overtuigen om zijn carrière alsnog met een jaar te verlengen. Eerst nog het beste maken van het seizoenseinde in 2023: de organisatie van de Ronde van Turkije had gemeld dat het hem verwacht. 

"Cav herrees twee jaar geleden uit de as in Turkije", wees de rittenkoers naar het verleden en gaf het de indruk dat Cavendish ook dit jaar zou deelnemen. Het bericht hieromtrent op sociale media is aangepast. De Ronde van Turkije maakt er nu gewag van dat Cavendish niet als deelnemer maar als eregast op de wedstrijd aanwezig zou zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties