📷 Ook controverse na de ploegentijdrit in de Vuelta: "Ongelooflijk dat er geen ongelukken gebeurd zijn"

📷 Ook controverse na de ploegentijdrit in de Vuelta: "Ongelooflijk dat er geen ongelukken gebeurd zijn"
Foto: © photonews

De omstandigheden waarin de ploegentijdrit al moest verreden worden, zorgde al voor controverse en ook na de wedstrijd was de situatie verre van ideaal. Onder meer Thomas De Gendt deed zijn beklag.

Over de start van de Vuelta zal nog lang gesproken worden. Het was nat en donker en daardoor was het voor de renners gevaarlijk. Ook Adam Hansen, voorzitter van de rennersvakbond CPA, deelde zijn mening.

"Traditioneel kent de Vuelta altijd deze late start om het podium live op het nieuws te krijgen. Dit was echter de eerste keer met de huidige weerssituatie, waardoor er voor de renners een zeer slecht zicht ontstond", aldus Hansen op X. 

"Daar hadden we nog niet aan gedacht en zo is mijn lijst van dingen die moeten aangepast worden, nog wat langer geworden", ging Hansen verder. Ook zei hij dat de organisatie had moeten ingrijpen als de omstandigheden niet meer zijn zoals verwacht. 

Achteraf bleek de situatie ook gevaarlijk. Zo meldde Thomas De Gendt bij Hansen: "We moesten door het drukke verkeer en in het donker zonder licht terug naar de bus. In totaal zo’n 6 km." 

Ook Lien Crapoen, de vriendin van Edward Theuns, had dat opgemerkt en deelde een foto op X: "De renners rijden na de wedstrijd tussen het verkeer naar de bus. En dat zonder licht. Ongelooflijk dat hier geen ongelukken gebeurd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties