Tadej Pogacar moet duimen leggen voor toekomstige ploegmaat in Italiรซ, Cavagna voert nummertje op in Slowakije

Tadej Pogacar moet duimen leggen voor toekomstige ploegmaat in Italiรซ, Cavagna voert nummertje op in Slowakije
Foto: © photonews

In de Giro della Toscana heeft Tadej Pogacar niet kunnen winnen bij zijn rentree. Hij moest de duimen leggen voor zijn toekomstig ploegmaat Pavel Sivakov.

Op de laatste beklimming van twee beklimmingen van de Monte Serra (9,3 km aan 6,6%) zette Tadej Pogacar zijn ploegmaats op kop. Enkel Richard Carapaz en Pavel Sivakov konden de trein van UAE nog volgen. 

Maar bij een aanval van zijn toekomstig ploegmaat Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) kon Pogacar de Fransman niet volgen. Carapaz kon nog weer aansluiten bij Sivakov, Pogacar kreeg hulp van zijn ploegmaat Großschartner. Maar Pogacar kon ook zijn Oostenrijkse ploegmaat niet volgen en werd uiteindelijk vierde op 1'28". 

Sivakov geraakte op zo'n kilometer van de streep dan weer af van Carapaz op een brug. De Fransman hield uiteindelijk 4 seconden over op de Ecuadoriaan en pakte de overwinning in Pontedera. 

Results powered by FirstCycling.com

Cavagna wint in Slowakije

In de Ronde van Slowakije heeft de Fransman Rémi Cavagna dan weer een nummertje opgevoerd. Cavagna reed op 45 kilometer van de streep weg uit een elitegroep en hield de Ethiopiër Mulu Kinfe Hailemichael (Caja Rural) en zijn Deense ploegmaat Kasper Asgreen. 

Cavagna pakte uiteindelijk zo'n 5 minuten op het peloton en heeft nu al een grote optie genomen op winst in het eindklassement. Er staan nog vier ritten op het programma in Slowakije. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties