Een mooie manier om de eer van wijlen Tijl De Decker hoog te houden: Lotto Dstny gaat met podiumplaats naar huis

Een mooie manier om de eer van wijlen Tijl De Decker hoog te houden: Lotto Dstny gaat met podiumplaats naar huis
Foto: © photonews

Tijl De Decker zit nog volop in de harten van Lotto Dstny. Het is dus wel passend dat een podiumplaats weggelegd was in de Tour of Taihu Lake voor een ploegmaat en leeftijdsgenoot van hem.

De 22-jarige Jarne van de Paar deed het de voorbije dagen al goed in de Chinese rittenkoers. Tijl De Decker was even oud toen hij vorige maand overleed aan de gevolgen van een ongeval op training. Geen betere manier waarop ze bij Lotto Dstny zijn leven kunnen eren dan door te presteren op de fiets.

Dat had Van de Paar al gedaan met een overwinning en twee derde plaatsen. De slotetappe van en naar Gaochun moest er dan nog aankomen, een korte rit van 72 kilometer. Aan de aankomst kwam het opnieuw tot een massasprint. Leider George Jackson zette de puntjes nog eens op de i door Carstensen en Banaszek te kloppen.

De Duitser en de Pool werden respectievelijk tweede en derde. Jackson is door zijn ritzege ook meteen zeker van de eindwinst. Van de Paar spurtte naar een vierde plek, waardoor hij er zich ook van verzekerde zijn derde plek in het klassement te kunnen vasthouden. Jackson wint de rittenkoers met 11' op Zanoncello en 12" op Van de Paar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties