Loïc Vliegen naar ander Belgisch team, oude bekenden van Soudal Quick-Step trekken weer de kar bij andere ploeg

Loïc Vliegen naar ander Belgisch team, oude bekenden van Soudal Quick-Step trekken weer de kar bij andere ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net zoals bij Soudal Quick-Step wordt ook bij andere ploegen nog werk gemaakt van alle contracten voor 2024. Bij Movistar zal volgend jaar vooral weer naar enkele ex-renners van de Wolfpack gekeken worden.

Movistar greep dan wel naast Primoz Roglic, maar het kwam wel tot een akkoord met twaalf renners die nu al de kleuren van de ploeg verdedigen. De Spaanse formatie deelt dus meteen een dozijn contractverlengingen uit aan Arcas, Garcia Cortina, Jacobs, Norsgaard, Pedrero, Serrano, Barta, Gaviria, Mühlberger, Oliveira, Rubio en Torres.

Dat zijn de gelukkigen die op post blijven. Daarnaast zijn er nog acht renners die een lopend contract hebben tot minstens 2024. Dat zijn Aranburu, Lazkano, Rangel, Samitier, Guerreiro, Mas, Romeo en Sosa. Samen vormen al deze renners dus de 20 namen die al zeker voor Movistar zullen uitkomen volgend jaar.

De bekendsten onder hen zijn natuurlijk Fernando Gaviria en Enric Mas. De sprinter reed van 2016 tot 2018 nog voor Quick-Step, de klimmer deed dat in 2017 en 2018. Dit jaar zijn geen van beiden erin geslaagd de verwachtingen in te vullen. Gaviria moet het stellen met 2 zeges, de teller van Mas staat nog op 0.

Er viel ook ander contractnieuws te rapen in wielerland. Zo trekt Loïc Vliegen de deur achter zich dicht bij Intermarché-Circus-Wanty aan het einde van dit jaar. Vliegen blijft wel voor een Belgische ploeg koersen, want hij heeft een contract getekend bij Bingoal WB tot het einde van 2025. De Tsjech Toupalik gaat voor TDT-Unibet rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties