Manager van Toon Aerts op zijn plaats gezet na vingerwijzen over oorzaak positieve dopingtest

Manager van Toon Aerts op zijn plaats gezet na vingerwijzen over oorzaak positieve dopingtest
Foto: © photonews

Het management van Toon Aerts en Shari Bossuyt legt de oorzaak van hun positieve dopingtest nog altijd bij de veeteelt. Maar daar lachen ze in Frankrijk niet mee.

In januari 2021 testte Toon Aerts positief op letrozole metabolite na de Wereldbeker in Flamanville. Shari Bossuyt legde in maart dan weer een positieve test af na een ritzege in de Ronde van Normandië. 

Volgens hun manager, Yannick Provost, die ook manager is van Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch en Witse Meeussen, ligt de oorzaak bij de veeteelt. In Normandië zou letrozole metabolite gebruikt in de veeteelt. 

Restwaarden van letrozole metabolite zou zuivel gecontamineerd hebben, maar echte bewijzen zijn daarvoor niet. Daarom adviseerde het management om eigen zuivel mee te nemen naar de Wereldbeker in Flamanville. 

Geen enkele positieve test Normandië

En daar kunnen ze bij organisatie van de cross in Flamanville niet mee lachen. Vooral omdat de cross gesponsord wordt door Ware Food Group, een producent van zuivelproducten. 

"Bij mijn weten heeft nog geen enkele Normandische atleet positief getest op het middel als gevolg van het drinken van melk. En god weet dat we hier in Normandië veel melk drinken", zegt Stéphane Leclère, de voorzitter van het organisatiecomité in Flamanville, bij HLN. 

Maar Prevost wil echter geen controverse ontketenen. "Ik denk wel dat ik mag adviseren wat ik wil aan mijn renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties