Nederlandse kampioen Joris Nieuwenhuis zet collega-veldrijders stevig op hun plaats

Nederlandse kampioen Joris Nieuwenhuis zet collega-veldrijders stevig op hun plaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is ondertussen wel heel veel gezegd en geschreven over de toekomst van de Wereldbeker. Joris Nieuwenhuis vindt het jammer dat er veel ongefundeerde kritiek is.

Heel wat renners lijken op dit moment niet tevreden te zijn met hoe de Wereldbeker georganiseerd wordt. Volgens velen zijn er te veel manches of te veel verre verplaatsingen. Joris Nieuwenhuis wil echter de kritiek van iedereen begrijpen.

"Ik zou mij er ook beter in moeten verdiepen om beide kanten beter te kunnen begrijpen. Ik vind het ook een beetje ongefundeerd op dit moment, dat iedereen maar kritiek heeft op elkaar en dat er niet samen naar een oplossing wordt gekeken", zegt hij bij Wielerflits. 

Volgens de Nederlandse kampioen moeten de UCI en de renners dan ook in dialoog gaan met elkaar. En wie kritiek geeft, moet zich volgens Nieuwenhuis ook inlezen. "Anders is het maar een beetje zinloos om in de media met stront te gooien."

Te veel manches

Maar Nieuwenhuis vindt wel dat de Wereldbeker te veel plek opeist op de kalender. Omdat er ook nog andere organisatoren zijn. "Wij kunnen niet al die wedstrijden rijden en ook nog heel veel reizen, dat kost ook gewoon heel veel energie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties