Toch een bank vooruit en wat grotere medaillekansen voor Sanne Cant? Grote naam moet passen voor WK veldrijden

Toch een bank vooruit en wat grotere medaillekansen voor Sanne Cant? Grote naam moet passen voor WK veldrijden
Foto: © photonews

Anno 2024 is het niet langer zo dat Sanne Cant met grote medaillekansen naar het WK veldrijden trekt, al zijn die misschien toch wel wat groter geworden. Met Kata Blanka Vas moet een concurrente verstek geven.

Aangezien Oranje al zeker vier straffe veldrijdsters afvaardigt, gaat iedereen ervan uit dat het een volledig Nederlands podium wordt bij de vrouwen. Al weet je nooit als één van deze dames met pech af te rekenen krijgt. Namens België is het voor Sanne Cant en Laura Verdonschot loeren op een kans.

Eén van hun concurrenten voor de betere posities moet alleszins afhaken. Kata Blanka Vas zal niet aan de start van het WK verschijnen. De Hongaarse begon aan het veldritseizoen met een achterstand, maar een recente tweede plaats in Hoogerheide deed vermoeden dat ze net op tijd klaar was voor het WK.

Bovendien zou haar in Tabor een rondje op haar maat wachten. Haar ploeg SD Worx pakt nu met slecht nieuws uit. "Het is balen dat Blanka niet kan deelnemen aan het WK", zegt Lars Boom. "Blanka lag de voorbije dagen ziek in bed. Het is zonde dat ze haar kansen in Tabor niet kan verdedigen, maar starten is geen optie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties