📷 Valt deze wel in de smaak? E3 Saxo Classic lanceert nieuwe mysterieuze affiche

📷 Valt deze wel in de smaak? E3 Saxo Classic lanceert nieuwe mysterieuze affiche
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De E3 Saxo Classic staat erom bekend om telkens uit te pakken met enkele cartoons en een opvallende affiche voor hun wedstrijd. Ook dit jaar zorgt dat opnieuw voor mysterie.

Vorig jaar pakte de E3 Saxo Classic uit met een mysterieuze poster van een man of vrouw die door een grote hoed onherkenbaar was. "Laat ons spreken over de koers", was toen de slogan van de koers. Het ging uiteindelijk om ex-renster Ine Beyen. 

Dit jaar prijkt op de affiche een stel benen met koersschoenen aan, al zitten er ook een stel hoge hakken onder. Gaat het om een renner of renster of de winnaar van vorig jaar, Wout van Aert? Dat antwoord volgt pas na de wedstrijd op 22 maart. 

Organisator Jacques Coussens is tevreden over de affiche. "Ik wil niet choqueren. Maar de UCI-voorzitter kwam me vorig jaar vertellen dat ik te braaf werd. Ik wil het ludieke in het wielrennen brengen", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Bekritiseerde cartoon

"Maar de dag van vandaag kan niet alles meer", zegt Coussens nog. Dat slaat waarschijnlijk op de fel bekritiseerde cartoon die eind januari werd gelanceerd. De organisatie verontschuldigde zich toen en verwijderde de cartoon ook snel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties