Tim Declercq zet Remco Evenepoel op zijn plaats na verwijt over "smerige zet" in ploegentijdrit

Tim Declercq zet Remco Evenepoel op zijn plaats na verwijt over "smerige zet" in ploegentijdrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel haalde na de ploegentijdrit uit naar zijn ex-ploegmaat Tim Declercq. Die is helemaal niet gediend met de uitspraken van Evenepoel.

Soudal Quick-Step verloor in de ploegentijdrit plots heel veel tijd. De regen was een van de oorzaken, maar Remco Evenepoel wees ook naar zijn ex-ploegmaat Tim Declercq, die sinds dit jaar bij Lidl-Trek rijdt. 

Volgens Evenepoel zou Declercq de renners van Soudal Quick-Step in een technische bocht gehinderd hebben door niet aan de kant te gaan. "Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig", reageerde Evenepoel bijzonder cynisch. 

Reactie Declercq

Declercq was zich echter van geen kwaad bewust en had erop gerekend dat de motor die voor hem reed hem zou waarschuwen. De renners van Soudal Quick-Step waren ook al een tijdje aan het roepen, maar dat hoorde Declercq niet aan 70 km/u.

"Het laatste wat ik zou doen, is renners hinderen. Ik ben zo niet. En ik vind het jammer dat ik beschuldigd word dat ik dat expres zou hebben gedaan, want dat zou ik nooit doen", zei Declercq bij Sporza. Ondertussen excuseerde Evenepoel zich al bij Declercq. "Daarmee is de kous voor mij af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties