Tim Merlier moet opgeven in Tirreno, supporters maken zich zorgen en ploeg laat zich uit over de zaak

Tim Merlier moet opgeven in Tirreno, supporters maken zich zorgen en ploeg laat zich uit over de zaak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De slotrit van de Tirreno - Adriatico had een prooi kunnen worden voor Tim Merlier, maar de renner gaf - net als twee ploegmaats - op in de laatste etappe. En dus was de vraag: wat is er precies aan de hand?

Tim Merlier ging wel nog van start in de slotrit in en rond San Benedetto Del Tronto, maar de finish zou hij niet halen. In een dollemansrit gaf hij ver voor de finish al op, waardoor hij niet meesprintte voor de overwinning.

De belg was overigens niet alleen, want ook Josef Cerny en vaste sprintloods Bert van Lerberghe gaven op in de slotetappe. Dat liet het team zelf ook meteen weten via de sociale media. Toch is er klaarblijkelijk geen ernstig probleem met Merlier, al waren er meteen supporters die zich zorgen maakten.

Perschef Arno Zaman van Soudal - QuickStep suste: "Het was gewoon zijn dagje niet. Alles gaat goed met Tim." En daarmee is de kous meteen af.

De komende weken staan er nog belangrijke(re) doelen op het programma voor Tim Merlier. Te beginnen woensdag in Danilith Nokere Koerse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties