Visma-Lease a Bike moet dan toch zijn wonden likken na eindzege in Parijs-Nice

Visma-Lease a Bike moet dan toch zijn wonden likken na eindzege in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Parijs-Nice was bijzonder geslaagd voor Visma-Lease a Bike met twee ritzeges en de eindzege. De ploeg komt toch niet ongeschonden uit de rittenkoers.

Olav Kooij boekte twee ritzeges in Parijs-Nice, terwijl Matteo Jorgenson de eindzege pakte. Zelfs zonder zijn allersterkste team en kopman Jonas Vingegaard, die Tirreno-Adriatico domineerde, was de ploeg dus succesvol. 

Voor de Nederlander Wilco Kelderman is Parijs-Nice echter met een sisser afgelopen. Hij ging zondag onderuit in de laatse bocht, toen hij in een groepje zat dat streed om de zesde plaats. Kelderman rolde toch als 21ste over de streep. 

Sleutelbeenbreuk Kelderman

Hij kreeg uiteindelijk wel de tijd van het groepje waarin hij zat, waardoor Kelderman zijn achtste plaats in het algemeen klassement kon behouden. De Nederlander heeft bij zijn val wel een sleutelbeenbreuk opgelopen. 

Ondertussen is hij ook onder het mes gegaan. Kelderman zou normaal gezien nu naar Tenerife vertrekken, waar ook Wout van Aert en Tiesj Benoot verblijven, voor een hoogtestage van drie weken.

De Amstel Gold Race (14 april) zou zijn eerstvolgende koers geweest zijn, maar dat haalt Kelderman wellicht niet. Daarna zou hij ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties