🎥 Pogacar een hak gezet in Catalonië door Israel-Premier Tech, Van Gils gaat tegen de grond

🎥 Pogacar een hak gezet in Catalonië door Israel-Premier Tech, Van Gils gaat tegen de grond
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar was de grote favoriet voor de eerste rit in de Ronde van Catalonië. Maar de Sloveense kampioen liet zich in de luren leggen door Israel-Premier Tech.

Van de Grote Zes staat enkel Tadej Pogacar aan de start in Ronde van Catalonië. Met Maxim Van Gils, Cian Uijtdebroeks en Ilan Van Wilder staan er echter ook nog enkele jonge Belgen met ambities aan de start. 

UAE Team Emirates controleerde een vlucht van de dag makkelijk in wat een geschiedenisloze etappe leek te worden. Op 40 kilometer van de streep was er echter een valpartij, met daarbij Maxim Van Gils. 

De jonge Belg kon uiteindelijk wel verder, maar wel met wat schaafwonden. UAE zette zich met Almeida en Soler op kop in de laatste tien kilometer, maar in de laatste drie kilometer waren ze vooraan verdwenen. 

Israel-Premier Tech zet Pogacar een hak

Pogacar zat plots alleen, net als in de finale van Milaan-Sanremo. Israel-Premier Tech nam het dan in handen, Williams liet net voor de slotkilometer een gat vallen voor zijn ploegmaat Schultz. Hij nam meteen een mooie voorsprong. 

Niemand wilde de kastanjes uit het vuur halen voor Pogacar, de Sloveen ging op zo'n 300 meter van de streep op zoek naar Schultz met Williams in zijn wiel. De Sloveen kwam nog heel dicht, maar Schultz hield toch stand. Pogacar werd tweede, Williams vervolledigde het feestje van Israel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties