Ploeggenote van Lotte Kopecky gediskwalificeerd in Gent-Wevelgem door de jury

Ploeggenote van Lotte Kopecky gediskwalificeerd in Gent-Wevelgem door de jury
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Plots was er geen spoor meer van Marlen Reusser in de uitslag van Gent-Wevelgem. De Zwitserse kampioene werd na de wedstrijd gediskwalificeerd door de jury.

Marlen Reusser eindigde zondag in de eerste groep in Gent-Wevelgem, maar was dus niet in de uitslag terug te vinden. Op zo'n drie kilometer van de streep maakte de Zwitserse plots een vreemde beweging. 

Ze had een fietspad slecht ingeschat en kwam zo achter publiek terecht. Reusser moest nog hard werken om terug te keren bij de eerste groep en kon nog weinig werken verrichten voor Kopecky en Wiebes.  

De Zwitserse werd voor dat manoeuvre op het fietspad uit de uitslag geschrapt door de jury. Wellicht omdat Reusser achter het publiek reed op het fietspad. Een klein smetje op de feestvreugde bij SD Worx-Protime. 

Met Lorena Wiebes won namelijk een ploeggenote van Reusser Gent-Wevelgem. Reusser komt woensdag niet aan de start van Dwars door Vlaanderen, de koers die ze vorig jaar nog won. 

De Zwitserse kampioene rijdt nog vier klassiekers in het voorjaar met de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties