Einde verhaal voor Dstny bij de Lotto-ploeg? CEO doet opvallende uitspraken

Einde verhaal voor Dstny bij de Lotto-ploeg? CEO doet opvallende uitspraken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2023 werd Dstny tweede hoofdsponsor bij de Lotto-ploeg, maar daar komt eind dit jaar misschien al een einde aan. CEO Daan De Wever hint er alleszins op.

Van 2015 tot en met 2022 heette de Lotto-ploeg Lotto-Soudal. Maar al begin 2022 werd duidelijk dat Soudal de overstap zou maken naar de ploeg van Patrick Lefevere, om daar hoofdsponsor te worden.

Met Dstny kwam een Belgisch bedrijf in de plaats van Soudal als tweede naamsponsor bij de Lotto-ploeg. Al kan daar na dit jaar dus al een einde aan komen, stelt CEO Daan De Wever bij HLN. 

"De clausule tot juni 2023 om ons engagement met twee jaar te verlengen tot eind 2026 is niet gelicht. Sindsdien valt er geen nieuws meer te melden. Er zijn gesprekken geweest. Meer kan ik daar niet over zeggen."

Botsende visies tussen Nationale Loterij en Dstny?

Dstny draait jaarlijks een omzet van zo'n 250 miljoen euro, terwijl het zo'n 6 miljoen euro investeert in de Lotto-ploeg. Een stevige investering, maar het was een bewuste keuze van Dstny om op korte tijd naamsbekendheid te verwerven. 

De contracten van toptalenten Lennert Van Eetvelt en Maxim Van Gils werden onlangs nog verlengd tot eind 2026. "Dat is inderdaad straf, maar ik lees die verlengingen ook maar gewoon in de krant."

Het lijkt vooral te botsen met teameigenaar Nationale Loterij. "Er is een groot verschil tussen de strategie van een sponsor en de strategie van een team/eigenaar. Het toekomstproject moet voor ons kloppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties