🎥 Een kruis over de Ronde van Vlaanderen? Van Aert en Stuyven afgevoerd na zware valpartij

Jeroen Deheegher vanuit Waregem
| 0 reacties
🎥 Een kruis over de Ronde van Vlaanderen? Van Aert en Stuyven afgevoerd na zware valpartij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mag Wout van Aert een kruis maken over de Ronde van Vlaanderen? In Dwars door Vlaanderen is hij samen met onder meer Jasper Stuvyen en Mads Pedersen bijzonder zwaar ten val gekomen.

De kans dat Wout van Aert zondag aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen, lijkt klein. In de afdaling richting de Kanarieberg is Van Aert bijzonder zwaar ten val gekomen in Dwars door Vlaanderen. 

"Bittere, bittere tranen bij Wout van Aert", zei Renaat Schotte bij Sporza. "Tranen van pijn en ontgoocheling van de pijn." Het shirt van Van Aert was helemaal opengescheurd op zijn rug, Van Aert werd later ook afgevoerd.

"Je kun je afvragen: moet je hier in die afdaling nog komen koersen?", zei José De Cauwer. "Maar dit is het noodlot. Dat kan altijd toeslaan", zei de co-commentator. 

Ook Stuyven, Pedersen en Girmay vallen zwaar

Bij de zware valpartij waren ook onder meer Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Biniam Girmay betrokken. Stuyven hield zijn arm in de houding die wijst op een sleutelbeenbreuk, zijn voorjaar is voorbij. 

Pedersen kon uiteindelijk nog verder rijden, maar de winnaar van Gent-Wevelgem zal de wedstrijd wellicht ook niet uitrijden. Biniam Girmay werd ook gedwongen tot een opgave.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties