Tiesj Benoot laat duidelijk van zich horen over veelbesproken fietswissel in de Ronde

Tiesj Benoot laat duidelijk van zich horen over veelbesproken fietswissel in de Ronde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot maakte in de finale van de Ronde van Vlaanderen nog een stevige comeback, maar werd achteruitgeslagen door pech. Hij neemt het wel op voor zijn mecanicien.

Voor Visma-Lease a Bike was het in de Ronde van Vlaanderen moeilijk zonder Wout van Aert, maar Tiesj Benoot deed in de finale wel een gooi naar het podium. Maar op zo'n 5 kilometer van de streep reed hij lek. 

Benoot moest nog wisselen van fiets, een snelle wissel zou cruciaal zijn als hij nog kans wilde maken op een plek in de top tien. Maar Benoot kreeg de reservefiets van zijn ploegmaat Dylan van Baarle. 

Op zich geen probleem, want Van Baarle is 1m89 en Benoot 1m90. Maar Van Baarle rijdt als enige van de ploeg met Shimano-pedalen, de rest van de ploeg met pedalen van Speedplay. En dus kon Benoot niet inklikken. 

Benoot verdedigt mecanicien

De mecanicien moest nog snel een andere fiets halen, waarna Benoot wel verder kon. Hij eindigde in een derde groepje en werd 15de. De fietswissel zorgde voor hilariteit en kritiek, maar Benoot nam het op voor de mecanicien. 

"Geef Dirk hier niet te veel shit voor. Hij is een van de beste mechaniekers die ik ken en dit was gewoon een ongelukkig moment na een heel hectische koers. Mijn andere fiets stond al niet meer op de auto na een mechanisch defect op de tweede keer Oude Kwaremont. Peace and love."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties