Doet Tadej Pogacar dit seizoen het onmogelijke? Analisten laten zich uit over de zaak en zien unieke kans

Doet Tadej Pogacar dit seizoen het onmogelijke? Analisten laten zich uit over de zaak en zien unieke kans

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar rijdt alles en iedereen aan gort in de Giro d'Italia. Maar er komt dit jaar nog heel wat lekkers. Tot wat is de Sloveen allemaal in staat? Hier en daar wordt al iets heel erg strafs geopperd: de drie grote rondes winnen op één jaar.

"Tadej Pogacar is op een drieweekse fietsvakantie en kan shirts uitruilen, hij heeft het hier dik naar zijn zin. Straks gaat hij naar de Tour de France en daar is hij misschien ook wel de grote favoriet", klonk het tijdens het commentaar op Eurosport.

"Karsten Kroon opperde deze week al dat het misschien wel mogelijk is om het onmogelijke te doen en dit jaar te proberen de drie grote rondes te winnen op één jaar. Vroeger kon dat niet, maar nu zit er telkens een maand tussen."

Michael Boogerd
© photonews

"Dat is wel heel lastig natuurlijk", pikte Michael Boogerd in. "Maar als je er zover bovenuitsteekt en je hebt in de Tour de France een wat mindere of afwezige Vingegaard wordt het natuurlijk al iets anders, al heb je dan nog altijd Roglic en Evenepoel om het hem lastig te maken."

De triptiek is echt niet makkelijk

"Zij pieken echt op de Tour de France. Dus in principe zou het niet mogen kunnen, maar als je ziet hoe hij nu rijdt is de vraag wie het hem lastig zou maken. De Vuelta zou dan weer zeker moeten lukken, maar er is nog een WK en de Olympische Spelen ook voor Pogacar."

"En zijn huidige vorm kan Pogacar niet doortrekken tot eind september, dat is wel zeker. Op 85% van zijn kunnen zal het in de Tour ook niet lukken, want er is ook nog bijvoorbeeld een gravelrit in het begin van de Tour de France waar je ook al klaar moet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties