Johan Bruyneel haalt stevig uit naar ex-collega in dopingzaak: "Hij heeft het wéér gedaan"

Johan Bruyneel haalt stevig uit naar ex-collega in dopingzaak: "Hij heeft het wéér gedaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Johan Bruyneel en Jonathan Vaughters gaan niet snel vrienden worden. Dat maakte Bruyneel nog eens duidelijk met een uithaal op sociale media richting de Amerikaan.

De dopingbekentenis van Vaughters in de zomer van 2012 zorgde er mee voor dat ook Lance Armstrong zijn dopinggebruik moest toegeven. Bruyneel was bij US Postal de ploegleider van Armstrong en Vaughters. 

Sinds zijn dopingbekentenis kunnen Vaughters en Bruyneel niet meer door dezelfde door. Op zijn sociale media haalde Bruyneel nog eens uit naar de Amerikaan in verband met de dopingzaak rond Andrea Piccolo.

Vaughters had bij Escape Collection berichten getoond tussen hem en Piccolo, wat bij Bruyneel in het verkeerde keelgat schoot. "De lekkende Jonathan Vaughters heeft het wéér gedaan", zegt Bruyneel op zijn sociale media.

Bruyneel haalt uit naar Vaughters

"Doen wat hij het beste doet: berichtjes uit de persoonlijke en privé-sfeer lekken om zijn eigen hachje te redden. Hij doet dit al zo lang ik het me kan herinneren. Ik verdedig Piccolo niet, ik wijs gewoon op wat deze hypocriete clown altijd doet."

Het doet Bruyneel terugdenken aan hun tijd bij US Postal. "Naar meetings tussen teams vroeger, wanneer vertrouwelijke businessprojecten besproken en getekend werden."

"Vertrouwelijke informatie werd altijd gelekt door Vaughters aan sommige bevriende journalisten, naar de ASO, de UCI - afhankelijk van wie hij wilde of moest pleasen. Ex-collega-teammanagers die dit zullen lezen, zullen mijn statement 100 procent bevestigen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties