Laatste koers voor de Olympische Spelen: Lotte Kopecky onthult haar doelen in de Giro

Laatste koers voor de Olympische Spelen: Lotte Kopecky onthult haar doelen in de Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky staat vanaf zondag aan de start van de Giro d'Italia Women. Het is voor de wereldkampioene haar laatste koers voor de Olympische Spelen in Parijs.

Geen Tour de France Femmes dit jaar voor Lotte Kopecky, wel de Giro d'Italia Women. In Italië begint Kopecky aan haar laatste voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. En dat doet ze met meerdere doelen. 

"Door 8 dagen af te zien hoop ik de laatste conditionele stap te zetten voor de Olympische Spelen. Het moet een beetje een zwaar trainingsblok worden", zegt KopeckyAl wil ze ook vooral niet ziek worden. 

Ritzege doel voor Kopecky

In tegenstelling tot vorig jaar in de Tour heeft Kopecky geen ambities voor het klassement, maar ze wil wel graag een rit winnen. In 2020 won Kopecky in de Giro haar eerste grote koers, haar enige ritzege in de Italiaanse rittenkoers. 

"Onze focus ligt op ritzeges", zegt ploegleider Danny Stam. "De Olympische Spelen volgen meteen na de Giro en dat kan wel een invloed hebben. Sommige rensters zullen niet voluit gaan", zegt de Nederlander. 

Volgens Stam heeft Kopecky enkele kansen in de eerste ritten, een ritzege betekent zelfs voor een ploeg zoals SD Worx-Protime nog altijd veel. Zeker omdat de ploeg geen favoriet heeft voor het klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties