Marcel Kittel is de snelste van het pak en bezorgt Quick-Step Floors een eerste ritzege in de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Marcel Kittel is de snelste van het pak en bezorgt Quick-Step Floors een eerste ritzege in de Tour

De tweede rit in de Ronde van Frankrijk, met aankomst in Luik, is gewonnen door Marcel Kittel. De Duitse sprinter van Quick-Step Floors was de snelste van het pak in de massasprint. Arnaud Démare eindigde tweede, André Greipel derde.

Na de tijdrit waarin heel wat slachtoffers vielen, trok het Tour-circus in de tweede etappe naar België en Luik. Vier vluchters vormden de ontsnapping van de dag. Taylor Phinney en Yoan Offredo kregen het gezelschap van de minder bekende renners Boudat en Pichon.

Phinney nam onderweg de meeste bollen voor zijn rekening en heeft zo de bolletjestrui beet. Maar in het peloton werd er goed controleerd. De voorsprong van het viertal werd nooit echt groot. De sprintersploegen wilden in Luik hun eerste kans voor een massasprint dan ook ten volle benutten.

Massale valpartij

Op 30 kilometer van de meet was er vooraan in het peloton een massale valpartij door het gladde wegdek. Bij de slachtoffers onder meer Chris Froome en Romain Bardet, al konden ze al snel opnieuw op de fiets. Vooraan werd er overlegd, maar de sprintersploegen besloten om Froome en co te laten terugkeren.

Zo kregen de vluchters nog iets meer ruimte. Vooraan bleven Phinney en Offredo met zijn tweeën over. Hun voorsprong was nog bijna een minuut met nog ruim 10 kilometer te gaan. Het duo werd in de laatste kilometer dan toch ingerekend door Tiesj Benoot en de Lotto Soudal-trein.

Sterke Kittel

Het werd een sprint en daarin zat Greipel ondanks al het werk van zijn ploeg al vrij snel geïsoleerd zonder ploegmaats. Kittel kwam er uiteindelijk als snelste uit na een ware inhaalrace en hield Arnaud Démare met een fietslengte achter zich. Greipel haalde het nipt voor Cavendish voor de derde plek. Geraint Thomas behoudt dan weer de gele leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties