Wielrennen

Thomas De Gendt heeft duidelijke mening over afstand van Touretappes

Thomas De Gendt heeft duidelijke mening over afstand van Touretappes

Mogelijk was de lange afstand één van de redenen waarom de zevende etappe van de Tour zo spektakelarm was. Liefst 231 kilometer moesten de renners afleggen. Thomas De Gendt vindt lange etappes behoorlijk overbodig.

"Van mij moeten er geen etappes langer dan 230 kilometer in een grote ronde zitten. Vorig jaar waren er zo'n drie à vier in de eerste week. Dit jaar is er wel gewoon eentje van 230. Het is niet leuk om die etappes te rijden", stelt De Gendt zelfs. "We hebben geprobeerd om met tien man weg te geraken, maar waar rij je naartoe?"

OP VOORHAND VOORSPELD

De wind speelde volgens de Lotto-renner ook zijn rol. "Er was iets teveel tegenwind voor de vluchters. Op dag zeven van de Tour heeft niet iedereen zin om weg te rijden wetende dat je toch teruggepakt zal worden. Ik had het op voorhand al voorspeld en het is ook uitgekomen."

De job van De Gendt was behoorlijk eenvoudig in deze rit. "Ik probeer zoveel mogelijk krachten te sparen en toch mijn werk te doen. Ik moest proberen om de sprinters en de lead-out uit de problemen te houden. Meer was er niet aan. Mijn werk was vrij simpel."

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws