Pakt Remco Evenepoel dinsdag al goud? "Ik ben niet bezig met concurrentie"

Pakt Remco Evenepoel dinsdag al goud? "Ik ben niet bezig met concurrentie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De prestaties en resultaten van Remco Evenepoel dit jaar spreken voor zich. Het kan niet anders dan dat hij op het WK tijdrijden voor junioren voor niets minder dan de gouden medaille gaat. Het jonge talent is benieuwd naar enkele onbekende tegenstanders, maar kijkt vooral naar zichzelf.

Op de persconferentie in Wirtshaus Sattlerwirt bleef Evenepoel met de voeten op de grond. "Dit is een WK, hé. Iedereen heeft zich hier super op voorbereid. Iedereen wil top zijn. Ik ben eigenlijk niet bezig met de concurrentie. Ik ga uit van mijn eigen kracht en capaciteiten. Ik heb hier keihard voor gewerkt. Ik heb het volste vertrouwen in mezelf", klinkt het desalniettemin wel zelfzeker.

Evenepoel is wel op zijn hoede voor onbekende factoren. "Feit is dat ik landen als Australië en de Verenigde Staten dit seizoen nog niet vaak heb geconfronteerd. Misschien schuilt daar wel een speciale gast bij. Eentje die alles kapot rijdt. Mocht dat zo zijn, zal ik me daarbij moeten neerleggen. Je zal me niet van de daken horen schreeuwen dat ik zeker wereldkampioen word."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties