Fransman nieuwe head of performance bij Wanty-Gobert: "Performance-tak verder uitbouwen en verstevigen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fransman nieuwe head of performance bij Wanty-Gobert: "Performance-tak verder uitbouwen en verstevigen"
Foto: © photonews

Zoals verwacht is Samuel Bellenoue de nieuwe head of performance bij Wanty-Gobert Cycling Team. Dat heeft de ploeg vandaag officieel bekendgemaakt. De Fransman was eerder al trainer van klimmer en klassementsman Guillaume Martin.

Hilaire Van der Schueren heeft nog steeds de sportieve touwtjes in handen bij de Waalse ploeg. Hij wordt bijgestaan door Sébastien Demarbaix, Steven De Neef en Jean-Marc Rossignon, maar met Samuel Bellenoue heeft de ploeg wel een nieuwe head of performance beet. Hij zal ex-renner Frederik Veuchelen bijstaan, die ook een voltijdse functie krijgt. 

Bellenoue maakt de overstap van AG2R-La Mondiale de ploeg van onze landgenoten Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh. "Ik ben al vijf jaar trainer van Guillaume Martin. Via Guillaume kwam ik in contact met Jean-François Bourlart", zegt Bellenoue in een eerste reactie. "Een belangrijke reden om Wanty-Gobert te vervoegen is dat ik aanvoelde dat de ploeg in een positieve spiraal zit. Bovendien werk ik graag in een internationale omgeving."

Samen met Veuchelen

Bellenoue krijgt dus samen met Veuchelen een belangrijke functie binnen de ploeg. "Drie jaar geleden begon de ploeg met een trainer samen te werken. Ik wil die performance-tak verder uitbouwen en verstevigen. Samen met Frederik Veuchelen werk ik in 2019 de trainingskampen uit en volgen we ieder van dag tot dag een deel van de renners op", zegt de Fransman. 

"Ik ben blij om samen met Fré aan mijn zijde te werken. We vullen elkaar als duo goed aan. Ik heb meer de wetenschappelijke kennis, bijvoorbeeld qua hoogtestages en tijdrijden. Fré heeft als ex-renner dan weer een uitstekende terreinkennis en wil zich verder bijscholen in de voedingsleer. In 2019 wil ik me verdiepen in presteren in warme omstandigheden", besluit Bellenoue. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties