Mathieu van der Poel: "Wat ik niet snap, is dat Wout past voor een fusie met Roompot"

Redactie
| 17 reacties
Mathieu van der Poel: "Wat ik niet snap, is dat Wout past voor een fusie met Roompot"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel begint vandaag aan zijn grote avontuur in het veld. Bij grote concurrent Wout Van Aert was de heisa rond zijn contract de afgelopen weken een veelbesproken onderwerp. "Zoiets draag je mee, onvermijdelijk", aldus de Nederlander.

Op de vraag of van der Poel begrip heeft voor de beslissing van Van Aert om zijn contract te verbreken, is er toch wel twijfel. "Ja en neen. Er moeten écht wel ernstige dingen zijn gebeurd", klinkt het in HLN. "Anders neem je dat risico niet, met zo'n fikse schadevergoeding boven je hoofd."

"Wat ik niet snap, is dat hij past voor een fusie met Roompot. Ik zou blij zijn geweest. Degelijk team, hoor. Met enkele bruikbare pionnen voor het klassieke voorjaar. Van Schip, Boom nu ook: met zulke jongens kan je naar de oorlog."

'Zoiets draag je mee'

In Amerika werd Van Aert twee keer tweede. "Het zal in Amerika zeker door zijn hoofd hebben gespookt. Zoiets draag je mee, onvermijdelijk. Niet zozeer de breuk, wel de zaak die er binnenkort op volgt voor de Arbeidsrechtbank."

"Nu, twee keer tweede: iedereen maakt er een drama van. Maar vergeleken met de prestaties die hij er vorig jaar neerzette was het zeker niet slecht", aldus van der Poel. Toen werd Van Aert 7e in Waterloo en 14e in Iowa. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties