BMC-landgenoot na glansprestatie in Burgos met vertrouwen naar Vuelta: "Je kan niet iedere dag Contador volgen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC-landgenoot na glansprestatie in Burgos met vertrouwen naar Vuelta: "Je kan niet iedere dag Contador volgen"

Ben Hermans heeft met zijn knappe tweede plek in de Ronde van Burgos getoond dat de conditie meer dan goed zit. De BMC-renner moest er maar nipt de duimen leggen voor Alberto Contador. Nu is het uitkijken naar de Ronde van Spanje.

"Of ik tevreden ben? Ja, je kan niet iedere dag Contador volgen", legt Ben Hermans uit. "Ik heb meermaals bewezen dat ik de kleine rittenkoersen kan winnen. Het is wel nog niet gelukt. Alles moet een beetje meezitten om vooraan te eindigen. Ik kan niet elke keer op hetzelfde niveau presteren."

"Na de koers heb ik Contador nog gesproken. We hebben een beetje gebabbeld. Hij zei me dat hij verrast was dat ik - en niet Samuel Sanchez - mee was. Ik ben namelijk redelijk zwaar gebouwd", aldus de Limburger bij Wielerkrant.be.

Zware val in GP Plouay

Bijna een jaar geleden kwam Hermans zwaar ten val in de GP Plouay, een val waar hij twee gebroken ruggenwervels aan overhield. Heeft hij nu nog pijn? "Op de fiets gaat het veel beter", is de renner opgelucht. "In de Ronde van Burgos heb ik zelfs niks gevoeld. Maar met goed weer heb ik totaal geen last, in tegenstelling tot de koude in het voorjaar."

Mijn manager is hopelijk met enkele teams aan het spreken - Ben Hermans

En nu volgt de Vuelta. Wat zijn de verwachtingen daar? "Sanchez is onze kopman en Tejay (Van Garderen) zal er ook bij zijn. Zelf wil ik voor een rit proberen te gaan. Als ik mee kan zijn in een ontsnapping, dan kan ik het misschien afmaken. Ik ben ook pas op mijn best op het einde van een koers."

Tot slot, bij BMC zijn er in juli heel wat contractverlengingen bekendgemaakt. Hermans zelf zat daar (nog) niet bij. Wat met de toekomst? "Ik heb nog altijd geen nieuws, ik kan er niks over zeggen. Mijn manager is hopelijk met enkele teams aan het spreken", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties