BMC trekt met drie landgenoten naar de Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC trekt met drie landgenoten naar de Ronde van Spanje

Van 20 augustus tot en met 11 september wordt de Ronde van Spanje gereden, dus veel teams maken dezer dagen hun selectie bekend. Zo ook BMC, dat drie landgenoten afvaardigt in de laatste Grote Ronde van het jaar.

BMC mikt in de Ronde van Spanje met twee jongens op een goed eindklassement: Samuel Sanchez en Tejay Van Garderen. Die laatste kende een matige Tour en is uit op eerherstel. Met Dylan Teuns, Philippe Gilbert en Ben Hermans zijn er ook drie Belgen in de negenkoppige selectie opgenomen.

Sanchez en Van Garderen beschermd

"Samuel Sanchez en Tejay Van Garderen zijn onze beschermde renners", legt ploegleider Valerio Piva uit. "Renners zoals Philippe Gilbert, Ben Hermans, Danilo Wyss en Silvan Dillier kunnen dan weer voor een ritzege gaan."

"Maar ons eerste doel is de ploegentijdrit in de eerste etappe", aldus Piva. "Dat is een traditie in onze ploeg en we zijn wereldkampioen in die discipline. Zo kunnen we meteen ook de leiderstrui veroveren."

De volledige selectie van BMC: Darwin Atapuma, Silvan Dillier, Jempy Drucker, Philippe Gilbert, Ben Hermans, Samuel Sánchez, Dylan Teuns, Tejay van Garderen en Danilo Wyss

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties