Daar komen de Chinezen: stoot nieuwe ploeg Dimension Data uit de WorldTour?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Daar komen de Chinezen: stoot nieuwe ploeg Dimension Data uit de WorldTour?

Het WorldTour-peloton én de transfermarkt in het wielrennen kunnen de komende weken weleens duchtig door elkaar geschud worden. Lampre wordt immers overgenomen door een Chinese groep.

Dat zorgt voor een probleem in het peloton op het hoogste niveau. De WorldTour gaat immers inkrimpen van achttien naar zeventien ploegen en in dat notitieblokje stond het afscheidnemende Lampre als afvaller genoteerd.

Nu de licentie van Lampre overgenomen wordt door TJ Sport Consultation, een groep onder leiding van één van de rijkste Chinezen, moeten enkele teams zich zorgen maken. Als het team voldoende renners aantrekt, met geld kan het snel gaan, zal de laatste in de WorldTour-stand moeten zakken.

Nieuwkomers Bora-Hansgrohe en Bahrein-Merida blijven met puntenpakkers als Sagan en Nibali buiten schot. voor enkele andere teams wordt het bibberen of toeslaan op de transfermarkt om nog een grote vis binnen te halen.

Problemen voor Dimension, Cannondale en Giant

Momenteel zitten Team Dimension Data van onder meer Mark Cavendish, Cannondale en Giant-Alpecin in de gevarenzone. Het wordt voor hen afwachten hoe de nieuwe Chinese ploeg het geld zal besteden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties