Uniek: Eerste fandag voor het vrouwenwielrennen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Uniek: Eerste fandag voor het vrouwenwielrennen

Wielrennen is bij de mannen al langer één van de grootste sporten van ons land en ook de vrouwen groeien stilaan door naar de absolute wereldtop. Om dat in de verf te zetten komt er een heuse fandag.

Op zaterdag 29 oktober vindt de eerste editie van de Women’s Cycling Fan Day plaats. Na een seizoen waarin de Belgische vrouwelijke wielrensters uitstekend voor de dag kwamen is het moment geknipt om hen in het zonnetje te zetten.

Op de dag zal heel wat mooi volk aanwezig zijn. Jolien D’hoore zorgde voor extase met brons in Rio, Elke Vanhoof haalde de finale in het BMX. Ook Perrine Devahive (brons op het WK trial), Lotte Kopecky (tweemaal goud op het EK piste), Anisha Vekemans (geselecteerd voor Olympische Spelen en WK) en Ann-Sophie Duyck (achtste op het WK tijdrijden in Doha) zijn van de partij.

Zelf eens de piste of BMX en Trial uittesten? Het kan!

De zes worden gehuldigd in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, maar er is ook een Meet & Greet voorzien. Toch springt vooral de clinic in het oog. Daarin kunnen zestig geïnteresseerde meisjes op de piste leren rijden met D'hoore en Kopecky, of kunnen ze een initiatie Trial en BMX krijgen van respectievelijk Devahive en Vanhoof. Allen daarheen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties