Eli Iserbyt gaat vol voor tweede wereldtitel bij beloften: "Pidcock en ik zijn niet de beste vrienden"

Redactie
| 14 reacties
Eli Iserbyt gaat vol voor tweede wereldtitel bij beloften: "Pidcock en ik zijn niet de beste vrienden"
Foto: © photonews

Net als bij de profs zijn er bij de beloften twee topfavorieten voor goud op het WK. Eli Iserbyt kan in zijn laatste jaar een tweede regenboogtrui bij de U23 grijpen, voor eerstejaars Tom Pidcock kan het zijn eerste wereldtitel worden bij de beloften.

Het doel van Iserbyt (Marlux-Bingoal) is duidelijk. "Ik wil graag een tweede wereldtitel, dat oogt toch mooi op je palmares", aldus de West-Vlaming bij Sporza. "Ik ben in de beste vorm van mijn carrière en het parcours ligt mij goed. Ik heb een goeie kans om te winnen."

'Vanaf de eerste ronde'

De ogen zijn vooral op Iserbyt en Pidcock gericht. "We zijn allebei heel gemotiveerd en dat zal een mooie cross opleveren. Ik heb hem dit seizoen al geklopt en hij mij ook. Het zijn altijd mooie duels met hem. Hoe ik hem kan kloppen? Ik denk op de modderstroken en door tactisch en technisch een goeie cross te rijden. Als ik hem kan opjagen, zal hij foutjes maken en dat is op dit parcours noodlottig. Ik wil vanaf de eerste ronde doortrekken en er vol voor gaan."

Beide concurrenten hebben een koele relatie. "Pidcock en ik zijn niet de beste vrienden. Hij rijdt niet vaak op kop en daar heb ik het wat moeilijk mee. Dus wil ik hem maar al te graag verslaan en die regenboogtrui pakken", besluit Iserbyt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties