Remco Evenepoel wil benadrukken dat Wout van Aert - en niet hijzelf - enige kopman is: "We hebben één plan"

Remco Evenepoel wil benadrukken dat Wout van Aert - en niet hijzelf - enige kopman is: "We hebben één plan"
Foto: © photonews

Velen vragen zich af: wil die Remco Evenepoel niet vooral zelf wereldkampioen worden? Neen. Van Aert is de enige kopman voor België op het WK wielrennen. Dat wilde Evenepoel op het persmoment van Belgian Cycling nog eens benadrukken.

De eerste vraag op de persconferentie was meteen raak: hoe kan een Belg die niet Wout van Aert heet wereldkampioen worden? "Niet", was Evenepoel er als de kippen bij om het lont uit het kruitvat te nemen. Maar daarmee was het thema nog niet helemaal van tafel geveegd.

"Volgende vraag", reageerde Evenepoel toen er nog een keertje gepeild werd naar zijn eigen ambities. Uiteindelijk ging hij er dan toch op in: "We hebben één plan, toch? We willen met Wout  wereldkampioen worden. Je weet nooit of er iets veranderd, maar dat is niet de bedoeling."

We willen Wout naar de meet loodsen 

Kan er voorts al iets gezegd worden over de tactiek? "We zullen over twee dagen wel zien hoe de rolverdeling juist zit. Voorlopig weten we enkel dat we één kopman hebben. Buiten Tim Declercq, die kent zijn precieze taak misschien wel al. We willen Wout naar de meet loodsen, dat is het ideale scenario. Maar het is een koers van 270 kilometer. Er kan van alles gebeuren, er zijn zoveel mogelijkheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties