🎥 Pogačar schrijft geschiedenis met weergaloze solo in Strade Bianche: "Het moet eens de eerste keer zijn, hé"

🎥 Pogačar schrijft geschiedenis met weergaloze solo in Strade Bianche: "Het moet eens de eerste keer zijn, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geschiedenis schrijven, daar is Tadej Pogačar volop mee bezig. Ook de Strade Bianche staat nu op zijn palmares. Het is niet enkel de overwinning die indruk maakt, ook de manier waarop. De Strade winnen na een aanval van zo ver: niemand deed het hem ooit voor.

"Dit is een geweldige overwinning. Het is ongelooflijk. Ik ging vroeg aan. Normaal wordt de koers daar opengebroken. Ik probeerde een zo goed mogelijke inspanning te leveren op de Sante Marie. Niemand volgde mij, dus ik moest mij helemaal toewijden aan mijn aanval", legde Pogačar uit hoe het kwam dat hij al zo vroeg alleen zat.

Het duurde lang eer de Sloveen zegezeker was. "Ik wist pas vijf kilometer voor de finiish dat ik het ging halen. Zelfs op het laatste steile stuk keek ik achterom om te zien of er niemand nog op komst was. Mijn energietank geraakte steeds meer leeg. Ik ben er in geslaagd om te overleven."

Nog nooit won een renner de Strade na een aanval op meer dan twintig kilometer van de aankomst. Pogačar ging er op vijftig kilometer van Siena al alleen vandoor. "Het moet eens de eerste keer zijn, hé. Soms vertrekt de winnaar op vijftig kilometer van de finish, soms op tien kilometer en soms is het een sprint. Je weet nooit wat er kan gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties