Ook Sloveen van Jumbo-Visma heerst: "Kon controle behouden tijdens aanvalspogingen van Yates en Quintana"

Ook Sloveen van Jumbo-Visma heerst: "Kon controle behouden tijdens aanvalspogingen van Yates en Quintana"
Foto: © photonews

Slovenen boven in de koers. Die van UAE in de Tirreno, die van Jumbo-Visma in Parijs-Nice. Yates en Quintana probeerden wel om Primož Roglič het vuur aan de schenen te leggen, maar het was een maat voor niets. Roglič was de koning van de Col de Turini.

Iedereen wist dat de zevende etappe in Parijs-Nice cruciaal ging zijn. "Het was een snelle koers vanaf het begin, maar ik voelde me goed." Aangezien Roglič al stevig in de leiderstrui zat, was het aan de rest om hem aan te vallen. "Ik kon steeds volgen en de controle behouden tijdens de aanvalspogingen van onder anderen Yates en Quintana."

KLAAR VOOR SLOTRIT

En als je dan nog een stevig eindschot achter de hand hebt, kun je ook nog de ritzege meegraaien. "Ja, alles verliep zoals ik hoopte." Roglič kijkt nu uit naar de beslissende etappe: de slotrit van en naar Nice. "Ik ben er klaar voor."

Er staan nog wel enkele beklimmingen op het programma, maar met een voorsprong op Simon Yates van 47 seconden en een minuut of meer op de rest, ziet het er voor Roglič en Jumbo-Visma uitstekend uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5049 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties