Primavera enige Monument dat Philippe Gilbert niet wint: "Voor vijfde Monument gaan, was een motivatie"

Primavera enige Monument dat Philippe Gilbert niet wint: "Voor vijfde Monument gaan, was een motivatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Primavera is het enige Monument dat Philippe Gilbert niet wint. Dat is nu helemaal zeker. Gilbert verscheen voor de laatste keer aan de start van Milaan-Sanremo.

Een laatste mogelijkheid was het ook om zijn strive for five succesvol af te ronden en ook Milaan-Sanremo op zijn palmares te zetten. Al had Gilbert vooraf ook al door dat dat waarschijnlijk niet ging gebeuren. "Zoals vele andere renners die Parijs-Nice gereden hebben, werd ik ziek en kreeg ik bronchitis. Daardoor had ik moeilijkheden bij de ademhaling."

Dat zegt al genoeg. "Dan weet je dat het moeilijk gaat worden, want in zo'n snelle editie van Milaan-Sanremo moet je honderd procent zijn. Jammer genoeg kan ik er weinig aan doen. Het is zonde dat ik ziek werd juist voor ik een laatste keer Milaan-Sanremo ging rijden."

Gilbert was in de finale dan ook niet voorin te bespeuren. Ook bij de renner zelf dringt door: die ene wedstrijd komt niet meer bij op zijn lange lijst met fantastische overwinningen. "Voor dat vijfde Monument gaan, was een motivatie om hard te blijven trainen." Gilbert won twee keer de Ronde van Lombardije en één keer Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties