Parcours Dauphiné: weer heel wat klimmen met 3 aankomsten bergop

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Parcours Dauphiné: weer heel wat klimmen met 3 aankomsten bergop

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Critérium du Dauphiné heeft het parcours voor 2023 bekendgemaakt. Er zal weer heel wat geklommen moeten worden.

Geen enkele dag is echt vlak. Zo zijn de 1e 2 ritten voor punchers. De ritten naar Chambon-sur-lac en La Chaise-Dieu eindigen ook op een stevige aankomststrook. Rit 3 is de vlakste rit. Op 20 km van de streep is er nog een helling, maar in principe zal de rit naar Le Coteau voor de sprinters zijn. 

Op dag 4 volgt een tijdrit. Ook daar moet er geklommen worden. Het gaat al meteen bergop en na een afdaling gaat het de laatste 10 km bijna voortdurend omhoog. Na 31 km ligt de finish in Belmont-de-la-Loire. Rit 5 is opnieuw een geaccidenteerd parcours met enkele beklimmingen in de finale. De aankomst ligt in Salins-les-Bains. 

De laatste 3 ritten zulllen over het klassement beslissen. Naar Crest-Voland gaat het in de finale bijna de hele tijd omhoog. Eerst moeten de renners de Col des Aravis overbruggen. Nadien is er de tweetrapsbeklimming naar de finish. De voorlaatste etappe heeft een aankomst boven op de Croix de Fer. Voordien reden de renners al over de Madeleine en de Mollard. 

Op de slotdag gaat het voortdurent bergop en bergaf. In 152 km liggen achtereenvolgens de Côte de Pinet, de Col des Mouilles, de Col du Granier, de Col du Cucheron, Col de Porte en de aankomst op La Bastille (1,8 km aan 14,2%). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties