Netflix-documentaire toont chaos bij Jumbo-Visma, met hoofdrol voor Wout van Aert, in de Tour

Netflix-documentaire toont chaos bij Jumbo-Visma, met hoofdrol voor Wout van Aert, in de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour van 2022 was een grand cru voor Jumbo-Visma. Maar op één moment dreigde het allemaal fout te lopen.

Jumbo-Visma domineerde de Tour vorig jaar met maar liefst 6 etappezeges en het won ook de gele, groene en bolletjestrui. Maar toch liep het in de vijfde etappe al bijna mis voor Vingegaard en co. 

In de kasseienrit naar Arenberg brak de ketting van Vingegaard namelijk af en hij wisselde van fiets met de veel grotere Van Hooydonck. In de ploegwagen van Jumbo-Visma breekt op dat moment paniek. 

Ploegleider Grischa Niermann is het overzicht volledig kwijt en vraagt dan ook een paar keer: "Wie heeft een nieuwe fiets nodig? Wie heeft een nieuwe fiets nodig?", citeert Wielerflits

Hoofdrol Van Aert

Vingegaard wisselt dan nog eens van fiets met Kruijswijk om toch op een kleinere fiets te zitten, maar op dat moment komt de ploegwagen net aangereden. Vingegaard pakt uiteindelijk zijn reservefiets en kan verder. 

In de Neftlix-docu is er in die aflevering ook veel aandacht voor Wout van Aert. De gele trui zet zich op dat moment op kop voor Vingegaard en zorgt ervoor dat de Deen slechts 13 seconden verliest op Tadej Pogacar. 

Tour de France: Unchained is vanaf 8 juni te bekijken op Netflix

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties