Victor Campenaerts zag zichzelf kansloos voor Superstrijdlust: "Ik vind het ook straf"

Victor Campenaerts zag zichzelf kansloos voor Superstrijdlust: "Ik vind het ook straf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts mocht zondag op het eindpodium staan met de Superstrijdlust. En dat had Campenaerts niet echt verwacht.

Campenaerts wist zondag voor de rit al dat hij de Superstrijdlust had gewonnen, maar toch viel hij nog even aan bij kilometer 0. Niet lang, want hij liet zich snel weer inlopen. Maar Campenaerts liet zich toch weer even zien. 

Na afloop van de rit mocht Campenaerts het eindpodium op voor de Prijs van de Superstrijdlust. "Ik ben geen veelwinnaar, maar ik heb hier en daar al eens op een podium gestaan. In de Giro, op het WK. Maar niets komt in de buurt van dit", zei Campenaerts bij Sporza. 

Franse jury

Dat Campenaerts die prijs toch pakte was toch wat onverwacht. Thibaut Pinot kreeg de meeste stemmen van het publiek en met een jury die allemaal uit Fransen bestaat, gaf Campenaerts zich niet heel veel kans. 

"Ik vind het ook straf. Er waren veel Fransen genomineerd en ik was gaan slapen met de gedachte dat het een kansloze verkiezing zou zijn. Zo heb ik toch rustig geslapen", zei Campenaerts nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties