Caleb Ewan keert nog niet terug in het peloton, maar heeft daar heel goede reden voor

Caleb Ewan keert nog niet terug in het peloton, maar heeft daar heel goede reden voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De comeback van Caleb Ewan bij Lotto-Dstny is nog niet voor meteen. De Australiër blijft de komende tijd namelijk bij zijn familie.

Ewan gaf na enkele mindere dagen in de Tour op in de dertiende etappe. Dat viel bij de ploegleiding niet in goede aarde, CEO Stéphane Heulot haalde uit naar de Australiër. "Een renner heeft naast rechten ook plichten. We verwachten een ander engagement van hem."

Daar was de manager van Ewan niet mee opgezet. "Het is vrij walgelijk om een renner die Lotto de voorbije jaren zoveel gegeven heeft, op deze manier openbaar te vernederen", reageerde hij bij Cycling Weekly. 

Ewan zou normaal gezien op het WK in Glasgow zijn rentree maken in het peloton, maar zei twee dagen voordien nog af door een twijfelachtige vorm. En ook de komende tijd zal Ewan nog niet terugkeren in het peloton. 

Zoontje onderweg

Ewan zou normaal gezien zondag de Egmont Cycling Race en vanaf woensdag de Deutschland Tour rijden. Maar de Australiër zal bij zijn familie blijven, zijn vrouw staat namelijk op het punt om te bevallen van hun zoontje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties