Zelfs krampen houden Tadej Pogacar niet van derde zege in Lombardije, gevallen Evenepoel speelt geen rol voor winst

Zelfs krampen houden Tadej Pogacar niet van derde zege in Lombardije, gevallen Evenepoel speelt geen rol voor winst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar heeft voor de derde opeenvolgende keer de Ronde van Lombardije gewonnen. Remco Evenepoel deed niet mee voor de zege en werd 9de.

Remco Evenepoel wilde eindelijk eens meedoen voor de zege in de Ronde van Lombardije, maar al na 20 kilometer ging de Belgische kampioen zwaar tegen de grond. Zijn elleboog bloedde hevig, maar Evenepoel kon toch weer verder. 

In het peloton controleerde vooral Jumbo-Visma een vroege vlucht. Ben Healy reed vanuit het peloton naar de vroege vlucht toe, maar zijn voorsprong was niet groot genoeg voor de voet van de Passo di Ganda, de voorlaatste klim van de dag. 

Op de klim werd het al snel duidelijk dat Evenepoel niet zou meedoen voor de zege. UAE Team Emirates lokte Roglic op de klim in de val. Adam Yates versnelde met zijn broer Simon, Vlasov en Woods. Pogacar bleef in het wiel van Roglic, waardoor Roglic het gat moest dichtrijden. 

Dat lukte niet en Pogacar liet zijn landgenoot achter. Pogacar versnelde daarna uit de kopgroep, waar ook Roglic bij kwam aansluiten. Pogacar kreeg het gezelschap van Vlasov, maar raakte niet van de Rus af. Boven kwam alles weer samen, maar in de afdaling versnelde Pogacar opnieuw. 

De Sloveen pakte zo'n 40 seconden, maar kreeg op zo'n 12 kilometer van de streep plotselings krampen. Maar Pogacar verbeet de pijn en reed onbedreigd naar zijn derde opeenvolgende zege in de Ronde van Lombardije. 

Bij de achtervolgers sprintte Andrea Bagioli naar plek twee, Primoz Roglic mag in zijn laatste wedstrijd voor Jumbo-Visma nog derde. Remco Evenepoel eindigde toch nog in de top 10 en werd 9de.

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties