Past Remco Evenepoel bij Team Visma? Michel Wuyts maakt opvallende vergelijking

Past Remco Evenepoel bij Team Visma? Michel Wuyts maakt opvallende vergelijking
Foto: © photonews

Remco Evenepoel start zondag in Parijs-Nice. Met de nodige tegenstanders, maar ook de nodige ambities.

Vanaf zondag staat een weekje Parijs-Nice op de agenda. Met in de hoofdrol wellicht Remco Evenepoel en Primoz Roglic, twee mannen die dit seizoen eigenlijk voor de fusieploeg van Jumbo Visma en Soudal-QuickStep hadden kunnen rijden.

Maar zover kwam het niet. Roglic trok naar BORA-hansgrohe om zijn ambities in de grote rondes nog waar te kunnen maken, iets wat bij Visma Lease a Bike wellicht niet meer ging lukken. En de fusie met Soudal-QuickStep, we weten allemaal hoe dat gelopen is.

Michel Wuyts zou graag hebben dat Evenepoel de andere renners alle hoeken van de Alpes-Maritimes zal laten zien, maar zoveel lef toont Evenepoel en zijn entourage niet.

Frank Vandenbroucke wint Parijs-Nice van 1998

“Die houden het bij 'zo dicht mogelijk bij het podium'. De oude wet van Mapei-Quick-Step: wie bescheiden blijft, roept geen onheil over zich af. Oer-Vlaams, in hard contrast met Visma- Hollands. Petieterig geleuter”, zegt Wuyts in Het Laatste Nieuws.

De analist verwijst naar Frank Vandenbroucke die de dag voor Parijs-Nice in 1998 verkondigde dat hij kon winnen. En dat deed hij uiteindelijk ook.

Of hij dan ook de ideale man was voor Visma Lease a Bike, Frank Vandenbroucke? Veel meer dan Evenepoel? “Frank was in spreekstijl vaak Hollands, maar zou bij Visma niet gepast hebben. Remco misschien wel”, voegt hij er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties