"Herinnering aan hoe gevaarlijk onze sport kan zijn": renner in ziekenhuis na verkeersongeval op training

"Herinnering aan hoe gevaarlijk onze sport kan zijn": renner in ziekenhuis na verkeersongeval op training
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lennard Kämna is betrokken geraakt in een verkeersongeluk op Tenerife. Hij was in Spanje op trainingskamp om de Ronde van Italië voor te bereiden, maar moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lennard Kämna was aan het trainen op Tenerife in aanloop naar de Giro d'Italia. De 27-jarige Duitser van Bora-Hansgrohe werd vorig jaar nog negende in de Giro en won ook een rit in de Vuelta a Espana waar hij dertigste werd in het eindklassement.

Daarmee heeft de Duitser bewezen dat hij een stevig staaltje kan fietsen. Of hij dit seizoen de Giro d'Ialia zal halen, zal nog moeten blijken. Tot op heden zijn er nog niet meer details over de ernst van de valpartij op training.

Het enige dat we weten is dat Kämna betrokken raakte in een verkeersongeval en daarbij naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Zelf kon hij niet meer op eigen houtje naar het ziekenhuis rijden voor verzorging.

Meer informatie over Kämna moet nog volgen

Zijn team heeft bij de post op de sociale media ook meteen een duidelijke boodschap gedeeld richting alle wielerliefhebbers. "Vandaag worden we nog een keertje herinnerd aan hoe gevaarlijk onze wielersport kan zijn", aldus Bora-Hansgrohe op X.

De club zal zodra er meer informatie is over Kämna die ook delen met de supporters. We willen Kämna alvast veel beterschap wensen en aan alle wielertoeristen veel veiligheid als ze de komende weken een ritje maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties