Marginaliteit ten top van de fans? Opmerkelijke diefstal na Parijs-Roubaix

Marginaliteit ten top van de fans? Opmerkelijke diefstal na Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. En ook in de nasleep van Parijs-Roubaix zijn er opnieuw gekke dingen gebeurd. Zo is er ook een heel opmerkelijke diefstal gebeurd op de mythische strook Carrefour de l'Arbre.

De vrijwilligersorganisatie Les Amis de Paris-Roubaix zet zich in voor het onderhoud van de Noord-Franse kasseistroken en bewaart de geschiedenis van Parijs-Roubaix. Ook voor de koers hebben we daarover al een en ander laten weten.

Zo kuisen ze de meeste stroken prachtig op, zodat iedereen in het weekend van de waarheid op de best mogelijke manier over de kasseien kan dokkeren. En dat doen ze helemaal vrijwillig, maar nu merkten ze ook wel op dat het respect soms ver te zoeken is.

Respect ver te zoeken

“Er zijn kasseien van Carrefour de l’Arbre verdwenen na de wedstrijd”, klinkt het bij monde van Les Amis de Paris-Roubaix op sociale media X. Bij een vurige tweet laten ze verder ook nog weten dat er overal heel veel afval is overgebleven.

Ze kunnen er niet om lachen bij de organisatie. Met recht en reden, want je moet toch echt van een ander planeet komen om dat soort dingen te doen. Het zou volgens de organisatie ook al lang niet de eerste keer zijn dat het gebeurd is.

Wie wél met een kassei aan de haal mocht was uiteraard Mathieu van der Poel. Maar kasseien stelen? Neen, daar kan eigenlijk niemand om lachen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties